Mi az a chutney (csatni)?

A chutney egy dél-ázsiai eredetű étel, amely kinézetre és állagra valahol a lekvár, a mártogatós és a kompót között helyezkedik el. Valójában olyan fűszeres szósz, amely friss gyümölcsökből és zöldségekből készül, és Indiában szinte minden étkezéshez tálalják. Neve a hindi "chatni" szóból ered, és arra a nyelvcsattintásra utal, amit akkor ad ki az ember, ha finomat evett.

Miből készül?

Minden chutney zöldségek és gyümölcsök keverékéből áll. Kerülhet bele ízlés szerint chilipaprika, friss vagy szárított zöldfűszerek, gyömbér, cukor, só és ecet is. Ízesítése lehet egészen fűszeres, csípős, de enyhébben édes vagy savanyú is, esetleg akár több egyszerre. Általában az elkészült ételben egy-két fő alapanyag dominál, erről szokták elnevezni a chutney-t, például "mangó chutney".

Mihez fogyasszuk?

A chutney remek kísérője a sült vagy grillezett húsoknak, halaknak és párolt zöldségeknek, de salátaöntetként vagy sajttálak mellé szintén kínálják, valamint szendvicseken is megállja a helyét.

Extra ízt, kis egzotikus változatosságot és néhány új színt ad az ételeknek. Jellemzően vegán fogás. Szerintünk gasztro-ajándéknak is kiváló! :)

Filozófiánk

A dio chutney egy fiatal vállalkozás, ahol vegán chutney-kat és szendvicskrémeket készítünk mindenkinek, aki nyitott az izgalmas ízekre és fontosnak tartja az adalékmentes, természetes összetevőket.

célunk

az, hogy új ízeket, textúrákat teremtsünk és élményt csempésszünk a mindennapokba.

elvárásunk

a lehető legmagasabb minőség, melyet kézműves, kis szériás gyártással, az alapanyagok egyenkénti ellenőrzésével és az adalékanyagok mellőzésével érünk el.

termékeink

elsődleges összetevői nyers növényi alapanyagok, így minden 100 gramm késztermékünk min. 110 gramm friss zöldség és gyümölcs felhasználásával készült.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle